Magiczna mieszanka rozgrzewających przypraw i słodkich dodatków, idealna na zimowe wieczory. Aromatyczne połączenie cynamonu, imbiru, kardamonu oraz czerwonego pieprzu z pomarańczą i płatkami czekolady a wszystko to ukryte w suszu wysokiej jakości cejlońskiej herbaty (Ceylon BOP1). Już sam zapach oszałamia, a każdy łyk naparu to prawdziwa przygoda dla kubków smakowych. Arktyczny ogień to propozycja dla tych wszystkich, którzy chcą rozkoszować się mocnym aromatem oraz pragną rozbudzić zmysły i rozgrzać ciało.
Pochodzenie: Ceylon to rodzaj czarnej herbaty produkowany na Sri Lance. Sri Lanka jest piękną, tropikalną wyspą i dostarcza około 25% światowego zapotrzebowania na herbatę. Herbata ceylon charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem i czerwono-brązowym kolorem. Jest to gatunek najbardziej zbliżony do tego, co w Europie i Ameryce zwykło się uważać ogólnie za herbatę.
Sposób parzenia: Przegotowaną wodą (najlepiej źródlaną lub przefiltrowaną) o temp. 95 stopni Celsjusza, należy zalać jedną łyżeczkę herbaty na filiżankę lub dwie na szklankę i parzyć od 2 do 5 minut, oddzielić listki od naparu.