Każdy kto zna historię wie, że Rewolucja Październikowa doprowadziła do upadku caratu w Rosji. Tymczasem TVN-owska „Kuchenna Rewolucja”, sygnowana przez Magdę Gessler, ma legionowskiej restauracji Carskiej dać nowe życie.
„Kuchenne Rewolucje” w Carskiej trwały od 28 do 31 stycznia. Przez ten czas restauracja stała się carską nie tylko z nazwy i z racji lokalizacji w carskim budynku. . Główna sala przybrała wystrój prawdziwie rosyjski. Na ścianach pojawiły się obrazy przedstawiające carów Rosji. Ustawiono tez tam samowary i świece. Sala została skąpana w odcieniach bordo i złota. Co najważniejsza rosyjska stała się tez kuchnia Carskiej. Do tej pory w restauracji serwowano przede wszystkim dania polskie. Teraz będzie tam można zjeść między innymi: soliankę, śledzia pod szubą, pielmieni (czyli rosyjskie pierożki), udziec z jelenia w sosie borowikowym z kaszą i buraczkami, bliny z kawiorem oraz kisiel żurawinowy ze śmietaną. Amatorzy mocnych trunków mogą natomiast skosztować mocno zmrożonej Carskiej wódki.
Pierwsza część rewolucji już się skończyła. W czwartek (31 stycznia) w restauracji odbyła się uroczysta kolacja. Teraz za około miesiąc Magda Gessler ponownie odwiedzi legionowską Carską by sprawdzić, czy restauratorzy postępują zgodnie z jej zaleceniami. „Kuchenne Rewolucje” w Legionowie, na antenie TVN będzie można zobaczyć najprawdopodobniej we wiosennej ramówce stacji. Osoby, które już teraz są ciekawe jak zmieniła się carska, mogą ją odwiedzać. Restauracja jest czynna w godzinach od 12.00 do 21.00. Dania są podobno na każda kieszeń.
jeżeli absolwent historii UW wypisuje takie bzdury, to mnie już nic nie zdziwi!!
szanowny absolwencie historii UW Rafale Michałowski rewolucja październikowa obaliła Rząd Tymczasowy a nie Carat, kiedy bolszewicy szturmowali Pałac Zimowy, Car siedział pod strażą 50km od Piotrogrodu, carat w swej istocie upadł wraz z abdykacją Mikołaja II w lutym (marcu) 1917 roku,
zanim zaczniesz pisać artykuły naucz się tego, co przynajmniej w teorii, podpiera twój tytuł wyższego wykształcenia
właścicielki carskiej to zwykle proste … nie maja pojęcia o prowadzeniu restauracji, widać to w każdym szczególe, wystrój, meble, kuchnia (jak konie z klapkami tak one robia to co m.g. kazała), stronie internetowej, gdzie sie podziali prawdziwi, gościnni i mądrzy restauratorzy ?
Niestety ale program i nauka poszły w las….
Znajoma była w piątek w carskiej ze znajomymi – wszyscy zamówili a potem czekali i czekali i czekali( chyba z godzinę). W końcu jak zaczęli podawać to się okazało że o niej zapomnieli (taka mała wpadka). Zresztą „promocja” była chyba małą ustawką (miejscy i powiatowi notable)
Boska restauratorka nie prowadzi żadnej restauracji gwoli sprostowania, a sama ma wszystko sztuczne lacznie z wlosami na glowie
G*wno prawda. Znacie się jak świnie na gwiazdach. Gdyby Gessler nie potrafiła gotować, to by nie prowadziła tylu restauracji. A skoro to ona ma najlepsze restauracje, a nie Wy, to gęby w wiadro i wcinajcie swoją paszę bez bulgotania.
Magdaleno Gessler oddać fartucha !!!
TVN ZAWITAL DO LEGIONOWA, DO CARSKIEJ. TO CHYBA DOBRZE, PRAWDA ? COS SIE PRZYNAJMNIEJ DZIEJE, WSZYSCY MOWIA O RESTAURACJI ZE TO WSTYD. MOIM ZDANIEM NIE. JAK KAZDA ZNANA OSOBISTOSC, MAGDA GESSLER MA SWOICH SYMPATYKOW I TYCH KTORZY JEJ NIE AKCEPTUJA. OSOBISCIE ZYCZE CARSKIEJ WSZYSTKIEGO DOBREGO, WIELU KLIENTOW I TEGO ABY UTRZYMALI POZIOM TAKI JAK DO TEJ PORY. KUCHENNE TO SHOW, REKLAMA, NIC WIECEJ. CARSKA MIALA DOBRY POZIOM I WIERZE ZE NIC SIE NIE ZMIENI, OPROCZ WYSTROJU.
Zgadzam się z przedmówcą ! Stara alkoholiczka !
A niektórzy są tak zaślepieni jej wyreżyserowanym wizerunkiem, ze tracą swój rozum. Zasyfiona baba nie powinna sie dotykać kuchni, pomijajac fakt ze na kuchni w ogole sie nie zna.
STARA PUDERNICA, BIEGAJĄC PO KUCHNI BEZ FARTUCHA TYLKO ROZNOSI ZARAZKI, BRUDNYMI ŁAPAMI ZE SZTUCZNYMI PAZURAMI, PEŁNYMI BRANSOLETEK, OBRĄCZEK, PIERŚCIENI, GRZEBIE W GARNKACH I WYTRZĄSA KUDŁY NAD TALERZAMI…. TO ŻADNA REKLAMA I KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ RESTAURATOR POWINIEN POGNAĆ TO ZAROZUMIAŁE BABSKO Z KUCHNI !!!!